تحلیلی بر مزایا و معایب روش‌های متداول در بسته بندی روغن زیتون

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی

چکیده

بسته‌بندی و نگهداری روغن زیتون در شرایط مناسب یکی از الزامات ضروری برای حفظ طولانی مدت ویژگی‌های مفید کیفی و جلوگیری از کاهش کیفیت تغذیه‌ای این روغن است. کیفیت روغن زیتون در حین فرآوری و نگهداری، به علت اکسایش خودبخودی و نوری کاهش پیدا می‌کند. حفظ ویژگی‌های مثبت روغن زیتون بیشترین اهمیت را برای این صنعت در طول مدت زمان سپری شده از تولید تا فروش دارد. برای جلوگیری از کاهش کیفیت قبل از زمان مصرف، استفاده از بسته بندی مناسب بسیار مهم است. همچنین، افزایش آگاهی در خصوص مزایا و معایب روش‌ها و مواد به کار رفته در بسته بندی و دانستن واکنش‌های این مواد با روغن زیتون و عوامل موثر در تسریع اکسایش روغن، برای تولید کننده و مصرف کننده لازم است. در این مقاله پدیده های مهاجرت مواد و جذب طعم دربسته بندی روغن زیتون بررسی شده و مزایا و معایب انواع بسته بندی‌های رایج در سطح عمده و خرده فروشی شامل فولاد ضد زنگ، شیشه، قوطی فلزی، پلاستیک (عمدتاً پلی اتیلن ترفتالات)، کامپوزیت‌ها (کیسه در جعبه و بسته بندی های چند لایه) و ساشه‌های چند لایه یک بار مصرف و استفاده از پتانسیل بسته بندی فعال در آینده این صنعت مورد نقد و بررسی قرار گرفته و توصیه های کاربردی برای صنعت روغن زیتون و همچنین مصرف کنندگان این روغن ارائه شده است.

کلیدواژه‌ها