برگ درخت زیتون: ارزش غذایی، خواص دارویی و کاربردهای آن در صنایع غذایی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی

چکیده

برگ درخت زیتون یکی از ترکیبات جانبی حاصل از کاشت درخت زیتون است که سال‌هاست در کشورهای حوزة دریای مدیترانه در تهیة نوشیدنی سنتی استفاده می‌شود. ترکیبات فعال زیستی و مفید موجود در برگ زیتون موجب توجه محققان و کاربرد گسترده آن در صنایع مختلف غذایی، دارویی و بهداشتی‌آرایشی شده‌است. برگ درخت زیتون به صورت محصولاتی مانند برگ کامل خشک‌شده، پودر، عصاره، عرق و قرص در بازار موجود است. در این مقاله ترکیبات تشکیل‌دهنده و خواص برگ درخت زیتون مانند ویژگی‌های ضد اکسیدانی، ضد میکروبی، ضد التهابی، محافظت ازسیستم گوارش، کاهش قند خون، کلسترول، فشار خون، و جلوگیری از لخته شدن خون و تشکیل تومور، مورد بررسی‌قرارگرفته‌است. هم‌چنین شرایط بهینة خشک کردن برگُ درخت زیتون، تولید عرق و عصاره از برگ زیتون و برخی کاربردهای آن در صنایع غذایی مانند افزودنی به روغن‌های خوراکی، فرمولاسیون‌های مختلف غذایی و اثرات جانبی احتمالی، تداخل دارویی و توصیه‌های لازم برای مصرف آن ارائه‌شده‌است.

کلیدواژه‌ها