برگ درخت زیتون یکی از ترکیبات جانبی حاصل از کاشت درخت زیتون است که سالهاست در کشورهای حوزة دریای مدیترانه در تهیة نوشیدنی سنتی استفاده میشود. ترکیبات فعال زیستی و مفید موجود در برگ زیتون موجب توجه محققان و کاربرد گسترده آن در صنایع مختلف غذایی، دارویی و بهداشتیآرایشی شدهاست. برگ درخت زیتون به صورت محصولاتی مانند برگ کامل خشکشده، پودر، عصاره، عرق و قرص در بازار موجود است. در این مقاله ترکیبات تشکیلدهنده و خواص برگ درخت زیتون مانند ویژگیهای ضد اکسیدانی، ضد میکروبی، ضد التهابی، محافظت ازسیستم گوارش، کاهش قند خون، کلسترول، فشار خون، و جلوگیری از لخته شدن خون و تشکیل تومور، مورد بررسیقرارگرفتهاست. همچنین شرایط بهینة خشک کردن برگُ درخت زیتون، تولید عرق و عصاره از برگ زیتون و برخی کاربردهای آن در صنایع غذایی مانند افزودنی به روغنهای خوراکی، فرمولاسیونهای مختلف غذایی و اثرات جانبی احتمالی، تداخل دارویی و توصیههای لازم برای مصرف آن ارائهشدهاست.